pokud si to dám do menší souvislosti, vychází mi, že v příštích pár dílech je ti emzáci začnou unášet (viz první trailer), ale uvidíme je až ve zmíněných 3 dílech později, kde přicházejí převzít destiny(viz tellford).co se mě týče, o nikoho mírumilovnéhgo se nestojí, chce to vesmírnou bitku a na tu se těším

jinak tellfordovu hlášku si asi klidně můžu vyložit blbě, z traileru se mi zdálo, že hammond nějakým způsobem ,,našel,, destiny,pravděpodobně další planeta podobná ikaru (viz záběry z 2. traileru) takže tellford pravděpodobně bude pravej a nebude jen využívat antický štěrk.
(klidně taky "převzít" destiny můžou naši, kterým se bude zdát, že se současná posádka bouřín, nepolouchá rozkazy apod. tohle může asi znít dost fantasticky, ale poučme se z historie, vláda je ovlivnována vzdáleností a stejně jako se britské kolonie v americe nakonec osamostatnily, možná to tak bude i na destiny. jak říká rush, jsou tam přece jen sami za sebe..(ale to je jenom moje zvrácená fantazie, mnohem pravděpodobnější bude že je napadne luciánská aliance, aneb těšíme se na rhonu mitra

(obě moje možnosti potvrzují střelné zbraně na desty v trailerech).
jinak s teorií že emzáci potřebují na bránu rushe bych nepočítal, rushe na té planetě najdou, unesou a nějakým způsobem se dostaně z5 na osudovku, pochybuju, že jim pomůže, navíc pokud se nemýlím nemá u sebe pospo. Hvězdná brána není na obsluhu nijak "náročné" zařízení, když to dokázali v roce 23 vymyslet i obtloustlí američani uz televize, nevidím důvod aby to šedoprdelník s hlavou velkou jak květát nezmákl taky

takže to vidím na destiny + hammond vs lucinky vs květáci