SGA - S1xE3

Místo pro dlouho neaktivní, duplicitní nebo zcela nesmyslná témata.

SGA - S1xE3

Nový příspěvekod sokas v 12.03.2010, 01:35

Nevím, zda to tady už bylo, ale dnes jsem koukal o5 na SGA S1 a když jsem se dostal do 3. epizody, zarazila mě jedna věc.
V té epizodě se při návratu na Atlantis zasekne jumper v bráně a nemůže projít. Přičemž major má na sobě toho brouka.

No co mě zarazilo je to, že když se zaklíní, tak uvidí Rodny ležet Fordovu ruku na hranici horizontu událostí a s teylou vytáhnou z brány celýho forda. Jenže když se pak dál v dílu pokusí Ford sundat majorovi toho brouka a on ho odstrčí, čímž pohne jumperem, tak se najednou neposune loď jako celek, ale horizont ji rozpůlí. Což se vylučuje, protože kdyby to udělali Fordovi, tak by se přece zákonitě musela ruka taky oddělit jako jumper.

Má na to někdo jiný názor?
sokas

Re: SGA - S1xE3

Nový příspěvekod Mick z Domihorku v 14.03.2010, 22:34

Asi jsem tě nepochopil :D
Mick z Domihorku

Nový příspěvekod vejfuk v 15.03.2010, 00:51

Ja taky ne :D Nejvic sem nepochopil to, ze kdyz ho odstrci, tak pohne celym jumperem.
vejfuk

Nový příspěvekod SEIDON v 15.03.2010, 19:26

Pokud já jsem to pochopil, tak tady je má odpověď. Jumper se nerozpůlil jed jedna půlka byla za horizontem událostí a pokud se za něj nedostane celý předmět, dá se ta část co se za něj na nějakou dobu dostala vrátit zase zpět.
I přes to, že se v letu mince otáčí, nakonec vždy dopadne správnou stranou. SEIDON
Even though the coin spins during the flight, eventually it land on the right side.

There is no right or wrong, only what is and what isn't.- Kilgharrah
SEIDON

Nový příspěvekod vejfuk v 15.03.2010, 20:29

Jj, protoze brana rozlozi a slozi ten predmet az bude v ty brane komplet celej. Pokud ovsem nedojde cas 38 minut, to pak prave zmizi ta cast ktera je v brane a na druhy strane se samozrejme neobjevi, je proste fuc.
vejfuk

Nový příspěvekod sokas v 24.03.2010, 23:33

Ano, vím, že brána dokáže odesílat jen celé předměty, jenže jde o to, že Ford byl v bráně celý (za horizontem), jediné, co mu koukalo byla část ruky. A oni ho vytáhli z brány zase ven.

Přičemž pak když pohnuli jumperem, tak ho posunuly, a nevytáhly celý, jako Forda.

Oni se tam nějak pohnuly, myslím, že když se snažili sundat toho brouka, tak ford narazil na konec jumperu a tím ho posunul o kus dozadu. Nebo nějak tak to bylo. Každopádně když ho posunuly, tak se objevila skulina.
sokas

Nový příspěvekod hujer v 25.03.2010, 09:54

No Ford nebyl v bráně celý...sám říkáš, že mu koukala ruka. To je dost velká část na to, aby ho někdo vytáhl. Ale jak mohli vytáhnou ten jumper zevnitř? Jumper byl celou kabinou v bráně. Vytáhnout by ho samozřejmě šlo, ale nebylo jako. Než se jumperem pohnulo, tak v případě deaktivace červí díry by zůstala celá neporušená zadní část a ti co byli vzadu, tak by přežili. Tím, že se Pudllík pohnul o těch pár centimetrů (což si myslím, že byla chyba scénáristů, aby to udělali napínavější), se horizont díry dostal přes přepážku do zadní části a po deaktivaci brány by všichni přeživší umřeli ve vesmíru. Ale opravdu nevím jak bys chtěl, aby vytáhli Jumper. Těmi nárazy by to rozhodně nešlo.
hujer

Nový příspěvekod Cameronec v 25.03.2010, 11:40

Ten jumper se pak pohnul protože Rodney si hrál s ovládáním motorů, jediný co Ford udělal bylo to že jak ho Shepherd odrazil tak se Rodney lekl a omylem spustil motory na chvili a jumper se lehce pohnul dopředu
Cameronec

Nový příspěvekod hujer v 25.03.2010, 13:17

Což je samozřejmě chyba scénáristů. Jumper byl v té bráně zaseklý díky motorům, takže kdyby Rodney jenom na chvilku spustil motory, tak by se posunula celá brána, vzhledem k tomu, že volně poletovala na orbitě planety.
hujer

Nový příspěvekod Herm v 13.04.2010, 16:19

hujer píše:Což je samozřejmě chyba scénáristů. Jumper byl v té bráně zaseklý díky motorům, takže kdyby Rodney jenom na chvilku spustil motory, tak by se posunula celá brána, vzhledem k tomu, že volně poletovala na orbitě planety.

ani ne, ten jumper se tam vlezl akorat se zasek, takže možná že se mohli o kousek posunout dopředu, nebo jak narazili, tak je náraz kousek oddalil od brány. Potom se kní akorat priblížili.
Herm

Nový příspěvekod hujer v 14.04.2010, 02:37

Kdepak, jak jsem psal už předtím, Jumper neproletěl, protože se zasekl o motory. Tím pádem by jakékoliv spuštění motorů zapříčinilo, že by se hnula celá brána. Je sice teoreticky možné, že by se pohnul i Jumper v bráně, ale ta pravděpodobnost je velmi malá...a přesto se pohnul :) Jumper byl zaklíněný, takže to, co se tam stalo v podstatě nebylo téměř možné. Buď LUCK jako sviňa, nebo chyba scénáristů :D
hujer

Zpět na Smetiště